Mert csak az a jó, amit én csinálok és készítek a családom számára!

2012. január 26., csütörtök

Zöldséges mix

Ez egy fantasztikusan jó recept akár szárnyas félék pácolására, akár egyéb ételek ízesítésére!

Hozzávalók:
1 kg pritamin paprika
1 kg zöld paradicsom
1/2 kg vöröshagyma
4-5 cseresznyepaprika zölden - egy is elég, nem érződik az ízén
1 dl 10%-os ecet
6 dkg só
6dkg cukor
3 dl olaj 2-3 fej fokhagyma
1 dl mustár - Univer!
3 kk tartósítószer (Nátrium-benzoát)

A hozzávalókat - a mustár és a tartósító kivételével - kimagozva, lecsumázva ledaráljuk, majd 1 órán keresztül főzzük. Akkor jó, ha az olaj teljesen eggyé válik a zöldségekkel! Folyamatosan keverni kell, különben leég!
Kihűlés után belekeverjük a mustárt és a tartósítószert. Ez kb 3 kávéskanálnyi. Üvegekbe tesszük.

Én biztos, ami biztos, egy kis olajjal is lezártam a tetejét. Annyi olajat öntöttem rá, hogy még véletlenül se kapjon levegőt! :)

Ilyenkor télen nagyon szeretek vele pácolni mindenféle szárnyast, főképp csirkét és pulykát! Jól bedörzsölöm vele, majd sütőzacsiban megsütöm. Rizzsel, krumplival egyaránt nagyon finom!

Mogyorókrémes üvegben. :)
 Ez az utolsó üvegem! A többi elfogyott.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése