Mert csak az a jó, amit én csinálok és készítek a családom számára!

2012. július 3., kedd

Cukkini krémleves

Abból a rengeteg cukkiniből (,mert még kaptam két óriási táskával) jutott szinte mindenféle étel elkészítéséhez alapanyag. Mivel ez tetemes mennyiség, ezért nagy részét feldaraboltam, és eltettem télire, a fagyba. Sajnos a sózott tököt nem szeretjük, pedig az volna a legegyszerűbb! :)

Tegnap egy nagyon finom leves lett a cukkiniből! Érdemes kipróbálni, mert nagyon laktató, ízletes és könnyű étel ebben a nagy melegben! 
Apropó meleg! Ti, hogy viselitek? Én, szívem szerint már tegnap szültem volna, bár, ha belegondolok, akkor már az is későn lett volna!  :D Jóóóó sok időm van még augusztus 12-ig! De remélem, holnap azt mondja Krisztián (a dokim), hogy hamarabb meg lesz! :)

De jöjjön a leves!
Első ránézésre ugyanolyan, mint a többi krémleves, pláne bogyóval! :)

Hozzávalók:
1 közepes cukkini
2-3 fej nagyobb krumpli
1 csokor petrezselyem
2-3 szál kakukkfű
1 közepes vöröshagyma 
0,5 l alaplé
1 kk. cukor
olaj
só, bors
szerecsendió 
0,5 -1 dl tej
ételízesítő

A zöldségeket (krumpli, cukkini) kockára vágom, mialatt a vöröshagymát üvegesre párolom az olajon, majd beleöntöm a zöldségeket. Együtt párolom egy ideig, és közben egy kávéskanálnyi cukrot is teszek rá, hogy jobban kiérződjenek az édes ízek, majd nyakon öntöm az alaplével, és lefedve főzöm tovább, míg meg nem puhulnak. Beleteszem a friss fűszereket, majd összeturmixolom, és végül ízesítem a levest. A tej és tejszín keverékét is ekkor öntöm bele.

Az eredeti receptet megváltoztattam, mert hiányérzetem volt. Nem volt olyan, amilyennek elképzeltem! :) Persze tejszínnel kellett volna sűríteni, ehhez képest házi tej és tejszín keverékét használtam. A szerecsendiót is én tettem bele. Nagyon finom lett tőle, bár a párom megjegyezte, hogy neki sok volt a krumpli benne. Legközelebb lehet, hogy kevesebbet használok belőle, és majd liszttel sűrítek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése