Mert csak az a jó, amit én csinálok és készítek a családom számára!

2012. március 12., hétfő

Sajtos-joghurtos zsemle

A minap azon gondolkodtam, mit kellene készíteni a házi joghurtból. Lapozgattam a kinyomtatott Tücsökbogaras sk. szakácskönyvem, majd inkább egy saját variációt alkottam. 12 db lett belőle!


Hozzávalók:
25 dkg kenyérliszt
25 dkg finom liszt
1,5 dl tej
1 dkg élesztő
2 ek olaj
2 tk só
10 dkg reszelt sajt

Tetejére:
1 db tojás
sajt

A hozzávalókat, a kenyérsütőben, 20 percig dagasztom, majd meleg helyre téve duplájára kelesztem. Megformázom őket, ahogy Limarától tanultam. Sütőpapíros tepsire teszem. Addig kelesztem, míg össze nem nőnek a zsemlék. Szép nagyok lesznek! Ha megkeltek, lekenem őket a felvert tojással, és megszórom sajttal. Ezután előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm. 

Nagyon finom!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése