Szeretem a tejes zsömléket, mert sokkal finomabbak, mint a vizes. De ez érthető is! :) Továbbá, ha már van saját joghurtom, akkor miért ne azt tenném bele? Szóval ezt sütöttem ma:
Hozzávalók 12 db-hoz:
25 dkg kenyérliszt
25 dkg finom liszt
25 dkg rozsos öreg tészta
1 dl tej
2 dl házi natúr joghurt
1 dkg élesztő
2 ek olaj
2 tk só
Tetejére:
1 db tojás
lenmag (lehet szezámmag is)
Rájöttem, hogy sokkal szebb, kerekebb lesz a zsemle, ha kevesebb folyadékot használok. Így nem lapul meg!
A hozzávalókat, a kenyérsütőben, 20 percig dagasztom, majd meleg helyre téve duplájára kelesztem. Megformázom őket, ahogy Limarától tanultam.
Sütőpapíros tepsire teszem. Addig kelesztem, míg össze nem nőnek a
zsemlék. Szép nagyok lesznek! Ha megkeltek, lekenem őket a felvert
tojással, és megszórom lenmaggal. Ezután előmelegített sütőben 20-25
percig sütöm.
Nagyon finom!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése