Mert csak az a jó, amit én csinálok és készítek a családom számára!

2012. december 5., szerda

Kandírozott citrushéj

Jó két héttel ezelőtt kipróbáltam, hogyan kell a narancs héjat kandírozni. Nagyon jól sikerült, csak nem készítettem fotót! :) Mivel még van a boltiból, így csak később készítek megint sajátot.
Először egy kicsit féltem tőle, de nagyon gyorsan készen lett! Igazából, a narancssalátámból kikerülő héjak már elő is vannak készítve hozzá!

Hozzávalók 4 főre:
4 db narancs - 1db/fő
5-6 dl víz
5-6 ek. cukor

A vízből, cukorból és a narancsok apróra vágott héjából főzetet készítünk. Akkor lesz jó, ha teljesen megfőtt. Ekkor lefedve pihentetjük, kb. fél órát. Az idő letelte után kivesszük a narancsok héját, és durvára tört cukorral meghintjük. Jól átkeverjük, és hűvös helyen 3-4 nap alatt kiszárítjuk. A fölösleges cukrot fel használni, miután kivettük belőle a héjakat.

A levet pedig befejezzük a jól bevált narancssalátának!
Tipp: Mivel ez 4 narancs héjából készült a főzet, így érdemes felhígítani! Hígítási arány 1:4

Így a káposzta is megmarad, no meg a kecske is jóllakik! :D Azaz, nincs semmiféle hulladék, mindent felhasználunk! :)

E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése