Mert csak az a jó, amit én csinálok és készítek a családom számára!

2012. október 8., hétfő

Krokett és rizsgombóc

A fiúk nem akarják megenni a párolt zöldséget. Ez nagy szívfájdalmam! Ezért egy kis rafinériával krokettet és rizsgombócot készítettem nekik a másnapi sült hús mellé. Mondanom se kell, kinyalták a tálat is!

Csak a krokettet sikerült lefényképeznem, mert abból maradt. A rizsgombóc gyorsan elfogyott.

 
Krokett hozzávalók:
maradék párolt zöldség
tojás
zsemlemorzsa
liszt
só, bors, szerecsendió

Rizsgombóc hozzávalói:
maradék párolt zöldség
maradék főtt rizs
tojás
zsemlemorzsa
liszt
só, bors, szerecsendió

Mindkettő ugyanúgy készül, csak másképp kell őket formázni.

Krokett:
A párolt zöldségeket péppé törjük, és összekeverjük a fűszerekkel. Hengereket formálunk belőlük, majd panírozás után forró olajban kisütjük.

Rizsgombóc:
A párolt zöldségeket péppé törjük, és összekeverjük a fűszerekkel és a rizzsel. Gombócokat formálunk belőlük, bepanírozzuk és forró olajban kisütjük.

A gyerekek elmondása szerint ez a kedvenc ételük. Bár, ha tudnák, mi volt benne?! :DDD

Jó étvágyat!

2 megjegyzés: