A fiúk nem akarják megenni a párolt zöldséget. Ez nagy szívfájdalmam! Ezért egy kis rafinériával krokettet és rizsgombócot készítettem nekik a másnapi sült hús mellé. Mondanom se kell, kinyalták a tálat is!
Csak a krokettet sikerült lefényképeznem, mert abból maradt. A rizsgombóc gyorsan elfogyott.
Krokett hozzávalók:
maradék párolt zöldség
tojás
zsemlemorzsa
liszt
só, bors, szerecsendió
Rizsgombóc hozzávalói:
maradék párolt zöldség
maradék főtt rizs
tojás
zsemlemorzsa
liszt
só, bors, szerecsendió
Mindkettő ugyanúgy készül, csak másképp kell őket formázni.
Krokett:
A párolt zöldségeket péppé törjük, és összekeverjük a fűszerekkel. Hengereket formálunk belőlük, majd panírozás után forró olajban kisütjük.
Rizsgombóc:
A párolt zöldségeket péppé törjük, és összekeverjük a fűszerekkel és a rizzsel. Gombócokat formálunk belőlük, bepanírozzuk és forró olajban kisütjük.
A gyerekek elmondása szerint ez a kedvenc ételük. Bár, ha tudnák, mi volt benne?! :DDD
Jó étvágyat!
Ez nagyon jó ötlet Era. Hiába na az anyukák kreativitása határtalan :-)
VálaszTörlés:D Ahogy mondod!
VálaszTörlés