Húú, jó régen nem jártam erre! Bocsi! Kárpótlásként most hoztam néhány finomságot!
Az idén elhatároztam, hidegtálat készítek a húsvétvasárnapi reggelire. Nem kell valami nagy dologra gondolni: sonka, tojás, kalács, és sajttekercs.
A tojások még főttek. :) |
Hozzávalók:
2 db tömlős sajt - natúr
trappista sajt
sonka
5 db főtt tojás
1 ek mustár
1 csokor petrezselyem
só, bors
10 + 5 dkg vaj
Egy közepes tepsibe szilikonos sütőpapír teszek, hogy az elkészült ételt könnyen fel tudjam tekerni.
A trappista sajtból annyit szeletelek, hogy be lehessen vele teríteni a tepsit. Ez kb. 10 szeletke. A maradék sajtból reszelek még rá egy vékony réteget, majd sütőbe teszem kb 3 percre. A lényeg, hogy összeolvadjanak!
Míg ez melegszik, elkészítem a krémet. A tömlős sajtot a petrezselyemmel, sóval, borssal, és a tojások (apróra vágott) fehérjével és 10 dkg vajjal jó alaposan kikeverem. A sajtot kiveszem a sütőből, rákenem a sajtos krémet. Erre teszem a vékonyra szelt sonkákat, majd ennek tetejére kenem a sárga tojáskrémet, (Ez a tojások sárgájából, 5 dkg vajból és 1 ek mustárból áll.) végül feltekerem, és hűtőbe teszem. Nálunk egy éjszakát volt benn a hűtőben.
Rendkívül finom!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
E
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése