Szintén Limaránál találtam ezt az édes péksütit, melynek formázása volt, ami igazán megragadott. Igaz, az nem tartalmazott levendulaszirupot, de én tettem bele, s nem bántam meg, mert nagyon finom lett tőle!
A porcukrot nem szeretem, mert attól tiszta maszat lesz mindkét gyerkőcöm! :)
Igaz, nekem nem maradt meg az a szép pillangóforma, mint Limarának, de ez számomra sosem jelent gondot, mert élvezettel készítek mindent! :) A receptúrán módosítottam. Az enyém egy édesebb változat.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
2 ek olaj
1 tk só
4 ek cukor
2 ek levendulaszirup
Töltelék:
5 dkg vaj vagy margarin
keserű kakaó
fahéj
cukor
A hozzávalókat a kenyérsütőben jól kidagasztom, majd egy kelesztő tálban duplájára kelesztem. Az egészet egyként kezelem: téglalap alakúra nyújtom, és ráöntöm az olvasztott vajat. Gyors mozdulatokkal szétkenem a tésztán, majd fahéjjal és kakaóporral szórom meg, elválasztva a két ízesítést egy képzeletbeli egyenes mentén. Ezután cukrot szórok rá, majd óvatos mozdulatokkal beletapicskolom a tésztába, hogy formázáskor, ne hulljon ki belőle semmi.
A képzeletbeli vonal mentén elvágom a tésztát, és mindkettőt feltekerem. Trapéz formára vágom, s egy fakanál nyelével benyomom a közepét, hogy a két széle szépen kinyíljon. Miután szépen megkeltek a pillangók, tojással lekenem őket, s hideg sütőbe téve addig sütöm, míg szép barna nem lesz.
Jó étvágyat!
E
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése