Szintén egy húsvéti étellel jöttem. Telefonos kép, bocs, ha nem a legjobb!
Hozzávalók:
csontleves
2 közepes fej vöröshagyma
2 ek tejföl
1-2 ek liszt
szerecsendió
bors
só
2-3 szelet száraz kenyér
szárított fokhagyma
5-5 dkg vaj
15 dkg sonka
A csontlevest előzőleg elkészítjük, majd ha már kész, leszűrjük. A tejfölből, lisztből habarást készítünk, majd beleöntjük a levesbe és ízesítjük. Míg forr egyet, vékony szeletekre vágjuk a vöröshagymát. (Lehet póréhagyma is.) Az utolsó pár percben beledobjuk a hagymaszeleteket, majd elzárjuk alatta a gázt. Hagyjuk egy kicsit puhulni. :)
Addig kockára kell vágni a száraz kenyeret, és annyi vajon megpirítani, amennyit éppen felvesz (kb 5-8 dkg). Ha már kellően megpirult, ki kell önteni egy tálba, majd szárított fokhagymával és sóval ízesíteni. A sonkát nagyon apróra kell darabolni, már ha valakinek parasztsonkája van. :)
Tányérra szedve, sonkával és kenyérkockával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése