Mert csak az a jó, amit én csinálok és készítek a családom számára!

2012. április 23., hétfő

Sonkás leves

Szintén egy húsvéti étellel jöttem. Telefonos kép, bocs, ha nem a legjobb!


Hozzávalók:
csontleves
2 közepes fej vöröshagyma
2 ek tejföl
1-2 ek liszt
szerecsendió
bors
2-3 szelet száraz kenyér
szárított fokhagyma
5-5 dkg vaj
15 dkg sonka

A csontlevest előzőleg elkészítjük, majd ha már kész, leszűrjük. A tejfölből, lisztből habarást készítünk, majd beleöntjük a levesbe és ízesítjük. Míg forr egyet, vékony szeletekre vágjuk a vöröshagymát. (Lehet póréhagyma is.) Az utolsó pár percben beledobjuk a hagymaszeleteket, majd elzárjuk alatta a gázt. Hagyjuk egy kicsit puhulni. :)
Addig kockára kell vágni a száraz kenyeret, és annyi vajon megpirítani, amennyit éppen felvesz (kb 5-8 dkg). Ha már kellően megpirult, ki kell önteni egy tálba, majd szárított fokhagymával és sóval ízesíteni. A sonkát nagyon apróra kell darabolni, már ha valakinek parasztsonkája van. :)

Tányérra szedve, sonkával és kenyérkockával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése