Ez egy fantasztikusan jó recept akár szárnyas félék pácolására, akár egyéb ételek ízesítésére!
A hozzávalókat - a mustár és a tartósító kivételével - kimagozva, lecsumázva ledaráljuk, majd 1 órán keresztül főzzük. Akkor jó, ha az olaj teljesen eggyé válik a zöldségekkel! Folyamatosan keverni kell, különben leég!
Kihűlés után belekeverjük a mustárt és a tartósítószert. Ez kb 3 kávéskanálnyi. Üvegekbe tesszük.
Én biztos, ami biztos, egy kis olajjal is lezártam a tetejét. Annyi olajat öntöttem rá, hogy még véletlenül se kapjon levegőt! :)
Ilyenkor télen nagyon szeretek vele pácolni mindenféle szárnyast, főképp csirkét és pulykát! Jól bedörzsölöm vele, majd sütőzacsiban megsütöm. Rizzsel, krumplival egyaránt nagyon finom!
Ez az utolsó üvegem! A többi elfogyott.
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
1 kg pritamin paprika
1 kg zöld paradicsom
1/2 kg vöröshagyma
4-5 cseresznyepaprika zölden - egy is elég, nem érződik az ízén
1 dl 10%-os ecet
6 dkg só
6dkg cukor
3 dl olaj 2-3 fej fokhagyma
1 dl mustár - Univer!
3 kk tartósítószer (Nátrium-benzoát)
A hozzávalókat - a mustár és a tartósító kivételével - kimagozva, lecsumázva ledaráljuk, majd 1 órán keresztül főzzük. Akkor jó, ha az olaj teljesen eggyé válik a zöldségekkel! Folyamatosan keverni kell, különben leég!
Kihűlés után belekeverjük a mustárt és a tartósítószert. Ez kb 3 kávéskanálnyi. Üvegekbe tesszük.
Én biztos, ami biztos, egy kis olajjal is lezártam a tetejét. Annyi olajat öntöttem rá, hogy még véletlenül se kapjon levegőt! :)
Ilyenkor télen nagyon szeretek vele pácolni mindenféle szárnyast, főképp csirkét és pulykát! Jól bedörzsölöm vele, majd sütőzacsiban megsütöm. Rizzsel, krumplival egyaránt nagyon finom!
Mogyorókrémes üvegben. :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése