Ezt a kajcsit IMÁDJUK!!! Amolyan joker számba megy! :) Bármikor jó, és persze mondanom se kell: GYORS! Nyáron nagyon jó hűsítő étel a nagy melegben.
Szeretek télire minden zöldséget eltenni vagy így vagy úgy, csak legyen! :) Szóval a fagyban tök is van! :) Majd hozok néhány savanyúság receptet is, ami könnyen elkészíthető!
A tököt reszelés után le kellene sózni, de én nem szoktam. Miért??? Mert tojással vagy vízzel kellene pótolni. Különben is, így sokkal gazdagabb marad a vitaminokban!
Egyszerűen összekutyulom a hozzávalókat annyi liszttel, amennyit felvesz. Ha galuskatésztaszerű lesz, akkor már kész is van! Ezután már csak forró olajban kell kisütni. Egy evőkanál segítségével szaggatom bele a közel azonos nagyságú darabokat.
Magába a tésztába is sok mindent tenni: sajt, kapor, fokhagyma. Attól függ, mivel készítjük. Lehet mellé sajtmártást, paradicsommártást is készíteni. De mivel én először kapros-fokisat készítettem, így csak annál maradunk! :)
A mártást jó, ha előre elkészíti az ember lánya, mert össze kell érnie az ízeknek!
A mártás igazából ízlés dolga. Én szeretem, ha nagyon kapros-fokhagymás! Ezért min 4 nagy gerezd fokit és 1 fokhagymakockát teszek bele (ízbomba). :) Igazán vámpírűző lesz, de nagyon-nagyon finom!
Jó étvágyat!
Szeretek télire minden zöldséget eltenni vagy így vagy úgy, csak legyen! :) Szóval a fagyban tök is van! :) Majd hozok néhány savanyúság receptet is, ami könnyen elkészíthető!
Puffancsok |
Mártás |
Tökpuffancs hozzávalói:
reszelt tök
só
bors
szerecsendió
liszt
1 db tojás
esetleg víz
olaj a sütéshez
Mártás hozzávalói:
2-3 dl tejföl
kapor
só
fokhagyma - jó sok
Egyszerűen összekutyulom a hozzávalókat annyi liszttel, amennyit felvesz. Ha galuskatésztaszerű lesz, akkor már kész is van! Ezután már csak forró olajban kell kisütni. Egy evőkanál segítségével szaggatom bele a közel azonos nagyságú darabokat.
Magába a tésztába is sok mindent tenni: sajt, kapor, fokhagyma. Attól függ, mivel készítjük. Lehet mellé sajtmártást, paradicsommártást is készíteni. De mivel én először kapros-fokisat készítettem, így csak annál maradunk! :)
A mártást jó, ha előre elkészíti az ember lánya, mert össze kell érnie az ízeknek!
A mártás igazából ízlés dolga. Én szeretem, ha nagyon kapros-fokhagymás! Ezért min 4 nagy gerezd fokit és 1 fokhagymakockát teszek bele (ízbomba). :) Igazán vámpírűző lesz, de nagyon-nagyon finom!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése