Mindig is féltem tőle, mert nagyon bonyolultnak tűnt, aztán tegnap kiderült, szó sincs ilyenről! Rendkívül egyszerű, és nagyon finom! Ráadásul az egyik kedvencem!
Először megpróbáltam a kenyérsütővel kikavartatni, de nem jött össze, utána megpróbáltam saját kézzel. Na az egy örökkévalóságig tartott volna, ezért a kézi habverővel kevertem ki. Ezzel a legjobb!
A formanyomást is kétféleképp próbáltam. Először keksznyomóval, de az gyorsan megadta magát, majd sima zacskóba tettem, levágtam a sarkát és próbáltam kis csomókat nyomni a sütőpapírra. Többé-kevésbé sikerült is. :)
Kb 30 percig sütöttem közepes lángon. A sütő aljába természetesen tettem egy tál vizet is, hogy szépen feljöjjenek a kis "gombócok". :)
Vaníliakrémmel és tejszínhabbal töltöttem.
Jó étvágyat hozzá!
E
Hozzávalók:
2,5 dl víz
10 dkg margarin
25 dkg liszt
6 tojás
A vizet a margarinnal jól felforraltam, majd beleszitáltam a lisztet. Addig kell kavarni, míg el nem válik az edény falától. (Hasonlóan készül, mint a házi gyurmám!) Ha kész, a tűzről leveszem, és jól kihűtöm. Ezután egyenként beleütöm, és ELKEVEREM a tojásokat. Fontos, mert külön-külön jobban alakul majd.
Először megpróbáltam a kenyérsütővel kikavartatni, de nem jött össze, utána megpróbáltam saját kézzel. Na az egy örökkévalóságig tartott volna, ezért a kézi habverővel kevertem ki. Ezzel a legjobb!
A formanyomást is kétféleképp próbáltam. Először keksznyomóval, de az gyorsan megadta magát, majd sima zacskóba tettem, levágtam a sarkát és próbáltam kis csomókat nyomni a sütőpapírra. Többé-kevésbé sikerült is. :)
Kb 30 percig sütöttem közepes lángon. A sütő aljába természetesen tettem egy tál vizet is, hogy szépen feljöjjenek a kis "gombócok". :)
Vaníliakrémmel és tejszínhabbal töltöttem.
Jó étvágyat hozzá!
E