Tegnap sütöttem egy kis palacsintát - lévén, hogy most nem rendeltünk ebédet /"hála a SZÉP kártyának"/. Mivel a múltkor is szép számban fogyott a müzlis változata, így most időben rajtoltam a képkészítéssel.
Szégyen, nem szégyen a palacsinta tésztát a mai napig receptből készítem. Egyszerűen nem tudom csak úgy kikeverni! :) Hiába, a legegyszerűbb dolgok a legnehezebbek! :D
Hozzávalók 12 db-hoz:
20 dkg liszt
4 dl tej
csipet só és cukor
2 tojás
1-1 marék müzli, aszalt gyümölcs
Minden alkalommal dupla adagot készítek, mert gyorsan elkopik. Bár néha lehet, hogy hármat kellene! :)
Adagonként csak 1 db tojást használok.
Mivel müzliset készítettem, ezért roppant egyszerűen csak beleszórtam egy marék müzlit, az egyébként vastag palacsintatésztára. Azt az oldalát, amire rászórtam a müzlit, éppen csak addig sütöm, míg a magvak meg nem pirulnak egy kicsit. Bármilyen házi lekvárral ehető. Nálunk most nagy a választék, mert van ribizli-, meggy-, cseresznye-, bodza lekvár és bodzazselé is.
A vegetáriánusok az alábbi recept alapján készíthetik:
Hozzávalók:
20 dkg liszt
4 dl rizstej
csipet só és cukor
kurkuma
1-1 marék müzli, aszalt gyümölcs
Fázisfotók:
Vastagon öntöttem bele a serpenyőbe, és azonnal rászórtam a müzlit. |
Így néz ki, ha megsül. |
Lekvárral megkenve, feltekerve. |
Jó étvágyat kívánok!