Annyira hamis, hogy talán semmi köze sincs hozzá, csak annak a receptjéből indultam ki! :))) Szóval ahhoz túró kell, ebbe a krémbe meg épp az nem volt. Továbbá, citromhéj helyett narancs aromát tettem bele. Az íze érdekes módon finomabb, és édesebb volt, mint a Császárrétesnél, pedig nem tettem bele több cukrot!
De ne szaladjunk annyira előre!
Az előző bejegyzésben a Császárrétesről írtam. Fél adag krémet készítettem hozzá, ami - valószínűleg a házi nagy tojásoktól - annyira felhígult, hogy tennem kellett még bele grízt. Ezáltal annyi töltelékem lett, hogy készítenem kellett egy másik sütit is. Így jutott eszembe a Vargabéles. Persze jól átformáltam a receptet! :))
Hozzávalók:
spagetti tészta 3 részre törve
1 narancsaroma
édes tészta
Édes tészta:
1 tojás + 1 ek víz
2 maréknyi finomliszt
rétesliszt - amennyit még felvesz
Az édes tésztát addig gyúrom, míg tökéletesen formálható nem lesz. Ha kész, kinyújtom, és kibélelem vele a piteformát. A tetejére nem akartam belőle (az eredetiben réteslap van alul, felül), mert azt porcukorral akartam leszórni. Közben feltettem a vizet forrni, hogy megfőzzem a tésztát. Mivel nem volt itthon cérnametélt - apánk nem szereti - ezért spagetti tésztát használtam hozzá. Jobb, mint az eperlevél, vagy a csigatészta, vagy netán a fodros nagykocka! :D
A megfőtt tésztát összekevertem a krémmel, és beleöntöttem a formába.
Mivel a császárrétes krémje, ezért elengedhetetlen hozzá a csokikrém. Bár kisebbik fiam anélkül ette mindkettőt, míg a nagyobbik csak csokival volt hajlandó enni.
Csokimártás:
1 cs csokis pudingpor
8 dl tej
6 ek cukor
Bátran merem állítani, hogy narancsaromával sokkal finomabb, és ha eszünk hozzá a csokikrémből, akkor mennyei íze van!!! Ilyet legközelebb is sütök, mert nagyon gyorsan megvan és laktató!